Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

 

Ο Τσαβούσογλου απειλεί με πόλεμο και ο Γερμανός ΥΠΕΞ βλέπει ετοιμότητα για διάλογο!



Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα ενάντια στην κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλιώς δεν θα διστάσει να κάνει «ό, τι είναι απαραίτητο», τονίζοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να λύσει το ζήτημα μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο διάλογος δεν πρέπει να περιλαμβάνει ελληνικές προϋποθέσεις. «Θα κάνουμε χωρίς δισταγμό ό, τι είναι απαραίτητο», είπε.

Η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την «μαξιμαλιστική της προσέγγιση» – «Ναι» σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την «μαξιμαλιστική της προσέγγιση» και τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος για τους υπεράκτιους πόρους στην Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως «έντιμος και αντικειμενικός» μεσολαβητής.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στην Άγκυρα.

«Όμως, όταν μια πλευρά ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προτείνουμε και εμείς. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της προσέγγιση», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε την Αθήνα ενάντια στην κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να κάνει «ό, τι είναι απαραίτητο».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας διαβλέπει ετοιμότητα για διάλογο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας

Η Ελλάδα και η Τουρκία είπαν σήμερα στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας ότι δεν θέλουν να επιλύσουν τη διαμάχη τους για την ανατολική Μεσόγειο με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο.

«Ακούω από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο και γι ‘αυτό το λόγο τον θεωρούμε εφικτό», δήλωσε ο Μάας σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από προηγούμενη επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.

«Παραμένω πεπεισμένος ότι εάν και οι δύο πλευρές ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες με ειλικρινείς προθέσεις, μπορούμε να βρούμε μια λύση που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας βρίσκονται σε σταυροδρόμι και θα αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του έτους προς τα που βαίνουν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, απείλησε πλέον ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα, αν δεν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις! Παρ' αυτά ο Γερμανός ΥΠΕΞ διαβλέπει ετοιμότητα για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών! Η Ελλάδα δεν πρέπει να καθίσει σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λάβει μέρος σε ένα στημένο παιχνίδι! Η κατάσταση πλέον είναι ξεκάθαρη και προσπαθούν να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Το έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων. Όλοι θέλουν να αρπάξουν ένα κομμάτι από την γη της Ελλάδος και να βάλουν χέρι για ακόμη μία φορά στον δικό μας πλούτο. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση είναι η ένωση. Η ένωση του λαού μας, η ένωση των Ελλήνων! Ενημερωθείτε για την αλήθεια μέσα από τα γραφεία της Ε.ΣΥ με αποδείξεις και Φ.Ε.Κ. αποδεχτείτε την κληρονομιά των Ελλήνων, δηλώστε κυρίαρχοι! 

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.

14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.

14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. ΋λες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.

14.6. Σα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών

 ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40


Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες

στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.

14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε

συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.

14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το

μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

14.10.Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.

14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.

14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει 

Πηγή: Militaire News






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου