Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

''ΠΟΣΗ..ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ'';

 Η υγεία του ανθρώπου θεωρείται ως το πολυτιμότερο αγαθό.

Πως όμως είναι εφικτό να προασπιστεί όταν το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα μολυσμένο;

Η χρήση και μόνον της πυρηνικής ενέργειας τις τελευταίες δεκαετίες έχει παράξει τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών αποβλήτων.

Ετησίως παράγονται 12000 τόνοι υψηλής ραδιενέργειας πυρηνικά απόβλητα.

Ανεξάρτητα από τα πρωτόκολλα αποθήκευσης και ταφής, το γεγονός ότι ούτως ή άλλως παραμένουν στον πλανήτη μας είναι απόλυτα εφιαλτικό.

Το αφήγημα του φαινομένου των ‘’αερίων του θερμοκηπίου’’ ως υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή, καταρρέει μόλις εξετάσουμε τον όλεθρο που προκαλείται μόνον από την χρήση της ατομικής ενέργειας και των επιπτώσεών της.


Από το 1945 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στον πλανήτη μας 2051 δοκιμές ατομικών βομβών. Αλλά μην μας ξεγελάει η λέξη δοκιμές. Επί της ουσίας έχουν επαναλάβει 2051 φορές την Χιροσίμα !!! Μπορούμε άραγε να φανταστούμε για τι καταστροφή μιλάμε; Και οι περισσότερες είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυρές από την Χιροσίμα.

Οι λεγόμενες πυρηνικές χώρες (αυτές που διαθέτουν ατομικές βόμβες στο οπλοστάσιό τους), έχουν βομβαρδίσει τον πλανήτη χιλιάδες φορές τα τελευταία 75 χρόνια, αλλά κατά τα άλλα την ευθύνη για την ‘’κλιματική μεταβλητότητα’’, την έχει ο πολίτης που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του ή πλαστικές σακούλες για τα ψώνια του.





Θεατές στο έγκλημα!!


Την δεκαετία του ’50 στις ΗΠΑ η πυροδότηση ατομικών βομβών στην έρημο Νεβάδα είχε τύχει εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης, ως αξιοθέατο, όπου ο καθ’ ένας μπορούσε να παρακολουθήσει το γεγονός έναντι εισιτηρίου!!!


Στον γενικότερο ανταγωνισμό της εποχής του ψυχρού πολέμου το 1961 οι σοβιετικοί απάντησαν με την πιο τρομακτική βόμβα όλων των εποχών, την λεγόμενη tsar bomb ( βασιλιάς των βομβών), 3000 φορές πιο ισχυρή από εκείνη της Χιροσίμα. Η λάμψη της έγινε ορατή σε απόσταση 800 χιλιομέτρων από το σημείο πυροδότησης και συνδυάστηκε με θραύση τζαμιών στα παράθυρα των παρακείμενων κτηρίων.

Όλοι αυτοί λοιπόν που ευθύνονται για τον απόλυτο βιασμό του πλανήτη, μολύνοντας και καταστρέφοντας την χλωρίδα του, την πανίδα του, την ατμόσφαιρα και τον αέρα του, αυτοί που μολύνουν τους ωκεανούς με εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου, οι ίδιοι σήμερα κόπτονται δήθεν για την υγεία των ανθρώπων...


Άρθρο του υπ.βουλευτή με την Ελλήνων Συνέλευσις Μπλιάτσιου Αντώνη.




BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου