Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Πελάτες-άρρωστοι. Περισσότερα νοσοκομεία ή λιγότερους αρρώστους;

 Πελάτες-άρρωστοι: Περισσότερα νοσοκομεία ή λιγότερους αρρώστους;

Εδώ που φτάσαμε τι έχουμε ανάγκη πραγματικά;


Ποιός πολιτικός μίλησε ποτέ για πρόγραμμα διατήρησης της ευεξίας μέσω υγιούς περιβάλλοντος και γνήσιας φυσικής διατροφής απαλλαγμένων από τα δηλητήρια κάθε είδους; Μήπως η μείωση των «αρρώστων πελατών»  δεν ευνοεί την αγορά; Και δεν στηρίζει την αύξηση του εισοδήματος των «αρμοδίων» με τις προμήθειες από τις συμβάσεις αγορών;

 

       Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ να υπόσχετε την ανάπτυξη του κλάδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ασθενειών ή τραυματισμών των πολιτών. Όμως δεν σταμάτησε την αύξηση των αρρώστων ποτέ.

       Όπως δεν σταμάτησε ποτέ να οδηγεί και να κατευθύνει προς την συνεχή γιγάντωση του τομέα υγείας με όλα τα συνοδευτικά της στοιχεία όσον αφορά την οικονομική διάσταση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών που τρέφει πλουσιοπάροχα και αφειδώς την βιομηχανία φαρμάκων και μηχανημάτων. Οι επιπτώσεις αυτής της γιγάντωσης στο μερίδιο που της αναλογεί για την δημόσια οικονομία είναι διαπιστωμένη : φτώχεια και χρέη… Που οδηγούν εκ νέου σε προβλήματα υγείας μέσα σε έναν φαύλο κύκλο.

      Παράλληλα τα αυξημένα ποσοστά ανθρώπων με προβλήματα υγείας δυσχεραίνουν και αποδυναμώνουν την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά της πολιτείας αποτρέποντας, μαζί με άλλες τεχνικές δημιουργίας προβλημάτων, να αναπτυχθεί  ένα σφριγηλό ολοκληρωτικό κοινωνικό σύνολο με άμεσο έλεγχο της διοίκησης σε οποιαδήποτε απόφαση και δράση της. Με απλά λόγια οι πολίτες χωμένοι στα προβλήματα δεν μπαίνουν στα πόδια της κυβερνώσας τάξης.

        Είναι άλλωστε επίσημη η διαπίστωση στην Ευρώπη ότι οι αριθμοί των Eυρωπαίων κατοίκων που ασθενούν από όλα τα είδη ασθενειών αυξάνονται κάθε έτος όταν μάλιστα η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει σταθερό πληθυσμό τα τελευταία 30 χρόνια. Για παράδειγμα και ενδεικτικά σε έρευνα  εισήγησης προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για θέματα υγείας τον Ιούνιο του 2001 αναφέρεται ότι «50.000 Ευρωπαίοι είναι σε λίστες αναμονής για όργανα και ο κατάλογος αυτός αυξάνεται κατά 15%  ετησίως.»     

         Η εισήγηση επικεντρώνεται στις προτεινόμενες λύσεις για αύξηση της δυνατότητας μεταμοσχεύσεων και δεν ερευνά, ούτε καν αναρωτιέται, για τις αιτίες καταστροφής των οργάνων όλο και περισσότερων ανθρώπων κάθε χρόνο.



        Οι αποκαλούμενες από τους ερευνητές βιολόγους και ιατρούς «αυτοάνοσες» ασθένειες είναι σε ταχύτατο αυξανόμενο ρυθμό εμφανίσεων. Κατά την πορεία κάνουν την εμφάνισή τους και νέες που εμπλουτίζουν την λίστα των αυτοάνοσων νοσημάτων που, κατά παραδοχή των επιστημόνων, είναι ακόμη ανήμποροι να βρουν τις αιτίες τους. Όμως στην δημιουργία και στην φύση δεν νοείται αιτιατό χωρίς γενεσιουργές αιτίες.



        Επιπλέον δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι ασθένειες κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία επέπεσαν στην ανθρωπότητα τα τελευταία 100-150 χρόνια.

       Το περιβάλλον των σύγχρονων πόλεων, η στόχευση για αύξηση της προσφερόμενης τροφής και νερού και η συντήρησή τους, η επιλογή αυτή η στόχευση να επιτυγχάνεται με την ολοένα αυξανόμενη χρήση χημικών και τοξικών παραγόντων συνοδεύουν την επιβάρυνση και καταστροφή της υγείας των ανθρώπων σε πλανητικό επίπεδο. Η δραστηριότητα δε, όπως και οι τρόποι για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας στον πλανήτη αποφέρει άκρως τοξικό και μολυσματικό αποτέλεσμα.




         Η οικονομία του πετρελαίου έχει επικρατήσει παντού. Σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους. Και εν προκειμένω στις βιομηχανίες φαρμάκων και παγκόσμιας διατροφής. Το πετρέλαιο, κατά κύριο λόγο, και άλλα τοξικά υλικά αποτελούν πρώτες ύλες παρασκευής προϊόντων που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό και τις ανάγκες του. Ενώ οι έμμεσες προσβολές από τα υλικά αυτά είναι σε χιλιάδες μορφές.

       Απέχουμε πλέον πάρα πολύ από την αφέλεια των πρώτων περιόδων συντέλειας όλων αυτών και δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτα άλλο πέρα από την συνειδητή επιλογή των κέντρων που ελέγχουν και αποφασίζουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει η παγκόσμια κοινότητα σε όλους τους τομείς. Είναι άλλωστε αναρίθμητοι οι δημόσιοι λόγοι και οι εξεφρασμένες απόψεις που απευθύνουν κατά καιρούς εκπρόσωποι των κύκλων που έχουν την δύναμη και πιέζουν με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, νόμιμο και παράνομο στην εκτέλεση των σχεδιασμών τους.


        Αρωγός, και βασική προϋπόθεση, λειτουργίας αυτού του μοντέλου που αποφέρει κολοσσιαία κέρδη αλλά ταυτόχρονα  τεράστια προβλήματα στους ανθρώπους είναι η κατάρτιση όσο γίνεται μεγαλυτέρων βάσεων δεδομένων που στήνονται με την βοήθεια ερευνών, δημοσκοπήσεων, πειραμάτων και τελευταία μέσω ψηφιακών βάσεων δεδομένων των πολιτών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους που τις δημιουργούν και «τρέχουν» οι ίδιοι οι κρατικοί μηχανισμοί των χωρών τους.

       Στην Ελλάδα η τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του προσωπικού-οικογενειακού ιατρού φιλοδοξεί να αποτελέσει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων καταχώρισης ιατρικών πληροφοριών που θα αποτυπώνει την συνολική κατάσταση της υγείας των Ελλήνων, τα ποσοστά νοσούντων από οποιαδήποτε αιτία, το ιατρικό ιστορικό όλων αλλά και το πολύ σημαντικό ποσοστό των υγειών πολιτών. Για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας παρέχονται σημαντικά προ-νόμια σε συμμετέχοντες ιατρούς και πολίτες στο πρόγραμμα.



        Ασχέτως των διαβεβαιώσεων περί διασφάλισης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, ή οποία και ασφαλώς δεν δύνανται οι ίδιοι να ελέγξουν και να αισθάνονται ασφαλείς, ο όγκος των πληροφοριών που θα εισάγονται στην βάση είναι μία πρώτης τάξεως αξιόπιστη πηγή για εξαγωγή συμπερασμάτων, για κατάρτιση σχεδιασμών και μελλοντικών κινήσεων.

      Ειδικά για τους πολυεθνικούς και μή οργανισμούς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες υγείας και παραγωγής φαρμάκων θα μπορούσε να αποτελέσει υπερπολύτιμο εργαλείο. Όμως ποιος θα ήταν ο πρώτος στόχος τους; Η αύξηση  του ποσοστού των υγειών πολιτών ή η αύξηση των κερδών τους με την παράλληλη  αύξηση των εν δυνάμει αρρώστων-πελατών;

      Αυτό το απάνθρωπο που βιώσαμε την τελευταία τριετία και η αλληλουχία γεγονότων και αποφάσεων που έλαβαν χώρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λανθασμένες ερμηνείες στην αποσαφήνιση προθέσεων και στόχων. Η κλοπή των ζωών των ανθρώπων σε κάθε πεδίο του βίου τους είναι ο κύριος στόχος. Οικονομικό, πολιτικό, πνευματικό, σωματικό, ψυχικό… Σε όλα.  

      Ο ολοκληρωτικός αυτός πόλεμος πλέον έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Άνθρωποι αντιστέκονται και καλούν και άλλους ανθρώπους για να ανατρέψουν και να ακυρώσουν την πλήρη υποταγή των φυσικών προσώπων στα κελεύσματα και τις επιθυμίες νομικών προσώπων που κρύβουν μέσα στους κόλπους τους άτομα που εργάζονται με σκοπό άδικες και εγκληματικές επιδιώξεις. Και  για να τις πετύχουν στηρίζονται στην αδράνεια πρωτίστως των πολιτών της κάθε χώρας και της αποχής τους από τον ενεργό ρόλο ενός πραγματικού πολίτη.

      Δεν είναι τυχαίο που πάνω στο θέμα το οποίο πραγματεύεται  το παρόντα άρθρο η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα ως την απόλυτη προϋπόθεση για να ενσαρκώνεται και να διαβιώνει ο άνθρωπος.



 

               Το υγιές περιβάλλον, οι καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας (σε καμία περίπτωση οι δήθεν «καθαρές» που προωθούνται από το καθεστώς) χωρίς στυγνή εμπορική εκμετάλευση και μέσο πίεσης και δυνάστευσης, η τροφή και το νερό σε γνήσια μορφή και σε απόλυτη συμβατότητα με την ανθρώπινη φυσιολογία είναι κύρια μελήματα της πολιτείας.

          Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό και θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 




          Τα φάρμακα έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

         Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία των εκτεταμένων κειμένων που αφορούν υγεία, διατροφή και περιβάλλον.


          Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες πλέον να κινηθούν συνειδητοποιημένα, οργανωμένα ενωμένοι, με γνώση της θέσης τους, με ελεύθερη βούληση στην ανέλιξη της πολιτείας και κατ’ επέκταση για την δική τους ατομική ανέλιξη. Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» θέλει πραγματικά δυνατό και ελεύθερο τον Έλληνα πολίτη γιατί αυτός ο ίδιος θα μετέχει της συνέλευσης. Μόνο ένας δυνατός Έλληνας μπορεί ελεύθερος να ασκεί πολιτική. Σε  μία συνέλευση συνεργασίας που θα αποφασίζει δίκαια για όλα όσα η διοίκηση πρέπει να πραγματοποιήσει.


Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Ντουλαπτσής

ΠΗΓΗ : https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2022/12/blog-post_34.html

https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015



ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣ: ΑΡΚΕΤΑ!ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!





ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου