Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ιταλία. Η Giorja Meloni Είπε Ότι Η Έκθεση Κατά Της Ουγγαρίας Θα Οδηγήσει Σε Διχοτόμηση Της Ευρώπης

 


Προηγουμένως την 10 Σεπτεμβρίου Η Τσεχία ανακοίνωσε την πιθανή έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κατόπιν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς στο Στρασβούργο στις 14 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να αναφέρει θετικές εξελίξεις σχετικά με τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία, μετά την δήλωση της Γαλλίδας ευρωβουλευτή των Πρασίνων Gwendolyn Delbos-Corfield , ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται πλήρης δημοκρατία, καθώς η κατάσταση με τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τότε που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κίνησε τη διαδικασία κατά της Ουγγαρίας το 2018.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα πρωτοφανές ψήφισμα που κρίνει ότι η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν δεν αποτελεί πλέον πραγματική δημοκρατία χαρακτηρίζοντάς την «υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας». Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν με 433 ψήφους (123 κατά, 28 αποχές) την εισήγηση της γαλλίδας ευρωβουλευτίνας του κόμματος Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι Γκουέντολιν Ντελμπός-Κόρφιλντ.

Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο,  δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, συνιστά «προσβολή» για τους Ούγγρους. «Θεωρώ προσβλητικό για τους Ούγγρους να αμφισβητείται η δημοκρατικότητα της Ουγγαρίας», είπε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη. Σχολίασε μάλιστα ότι «κάποιοι» στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες «υποτιμούν» τη χώρα του.

Έκθεση κατά της Ουγγαρίας θα οδηγήσει σε διχοτόμηση της Ευρώπης – Giorja Meloni υποψήφια πρωθυπουργός της Ιταλίας 

Η επικεφαλής υποψήφια πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι η έγκριση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ουγγαρίας θα οδηγήσει στη διαίρεση της Ευρώπης. Έτσι, η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία εντάχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία, κατά την οποία επικρίθηκε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των «συντηρητικών» ανατολικών κρατών-μελών, σύμφωνα με την EAdaily

Η Giorja Meloni, μιλώντας στο ιταλικό δημόσιο ραδιόφωνο RAI1 την 16 Σεπτεμβρίου, είπε ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε πολλές φορές τις εκλογές με ευρεία υποστήριξη σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία είναι δημοκρατία, δήλωσε η ηγέτης του κόμματος Brothers of Italy (FdI). Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρήθηκε επίσης μεροληπτική ακόμη και μεταξύ της ουγγρικής αντιπολίτευσης.

Η Giorja Meloni σχολίασε τη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, η οποία ενέκρινε έκθεση για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία. Το έγγραφο δεν εγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές των Αδελφών της Ιταλίας, μέλη της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και εκπροσώπους της Λέγκας, οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID).

Η επικεφαλής του κόμματος Brothers of Italy εξήγησε ότι «μπορεί να μην γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Εν μέσω μιας σύγκρουσης, θα ήταν πολύ πιο σοφό να φέρουμε τις ευρωπαϊκές χώρες πιο κοντά παρά να τις απωθήσουμε».

Πρόσθεσε ότι θεωρεί την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «άκρως πολιτικό» έγγραφο.

«Η Πολωνία δέχεται επίσης συνεχώς επίθεση», είπε η Μελόνι, «ενώ μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό κράτος που αναλαμβάνει το βάρος των Ουκρανών προσφύγων χωρίς να ζητά ούτε ένα ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σύμφωνα με αυτήν, «το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι η Πολωνία κινδυνεύει με πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά τι κάνουμε στην ΕΕ; Επιτιθέμεθα στην Πολωνία όπως επιτιθέμεθα στην Ουγγαρία. Σε μια κατάσταση σύγκρουσης, πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε τι έχει σημασία.

Υπενθύμισε ότι τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης αφέθηκαν από τη Δύση μέχρι τη δεκαετία του ’90 κάτω από τον «σοβιετικό ζυγό», «άρα ίσως θα έπρεπε να τους δώσουμε ένα χέρι βοήθειας και να μην τα σπρώξουμε στη ρωσική δικαιοδοσία».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος Fortune Italia (FI) και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Ταγιάνι , είπε στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα του κράτους δικαίου παραγκωνίστηκε στη Σλοβενία ​​και τη Μάλτα, οι οποίες ηγούνται από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου κατηγορούνται για Οι δολοφόνοι δημοσιογράφοι ισοπεδώθηκαν επίσης εναντίον αριστερών κυβερνήσεων.

«Το κράτος δικαίου πρέπει πάντα να προστατεύεται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, όπως κάνει η αριστερά, αλλά και κάτω από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα».  είπε ο Ταγιάνι.

Σημείωσε ότι σε αντίθεση με τους Αδελφούς της Ιταλίας και τη Λέγκα, ο γενικός γραμματέας του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (DP), Ενρίκο Λέτα , υποστήριξε την ευρωπαϊκή έκθεση για την Ουγγαρία.

 ΠΗΓΗ : 👇👇👇







BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου