Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

΄Ερχονται οι “έξυπνοι” δρόμοι – Ποιοι αυτοκινητόδρομοι θα αποκτήσουν δίκτυα 5G

 


Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο με τίτλο «Διάδρομοι 5G» .

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το β΄ τρίμηνο του 2023 θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η ανάθεση των συμβάσεων για το σημαντικό έργο . Νωρίτερα θα προηγηθεί η διαδικασία υποβολής προσφορών για το έργο. Αναθέτουσα αρχή είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το κόστος του ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ και βάσει χρονοδιαγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021 με ορίζοντα υλοποίησης την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει άρδην όλα όσα γνωρίζουμε για τους αυτοκινητοδρόμους και θα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στους οδηγούς.

Το έργο αναλυτικά

Το έργο με τίτλο «Διάδρομοι 5G» περιλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύου 5G κατά μήκος των μεγάλων ελληνικών αυτοκινητοδρόμων που αποτελούν μέρος των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για συνδεδεμένη και αυτόνομη κινητικότητα .

Πρόκειται για ένα έργο υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που θα αναπτύξει ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς (5G) σε έξι ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους με μήκος σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων.

Βάσει σχεδίων σε μερικά χρόνια φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ημιαυτόνομα στο δίκτυο, σε ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη ασφάλεια, με μικρότερο κόστος και σε λιγότερο χρόνο. Αυτό θα ισχυροποιήσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες παρέχοντας του μοναδικές δυνατότητες.

Ποιοι άξονες θα γίνουν “έξυπνοι”

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής , το έργο θα αναπτυχθεί κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι της Εγνατίας Οδού και σε δεύτερη φάση κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Οι δυνατότητες που περιγράφονται δεν είναι εικόνες από το μακρινό μέλλον. Ήδη σε αρκετούς δρόμους της Ευρώπης έχουν υλοποιηθεί παρόμοια έργα προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο στις εφοδιαστικές αλυσίδες μειώνοντας το κόστος, όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου παρέχοντας ασφάλεια και ταχύτητα.

ΠΗΓΗ : 👇





Στον αντίποδα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και των «τρελών ταχυτήτων» 5G, με ''έξυπνους δρόμους'', γρήγορο internet κ.ο.κ., υπάρχουν άνθρωποι, επιστήμονες στον ελλαδικό χώρο και στο παγκόσμιο στερέωμα, οι οποίοι βγάζουν μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά για την επικινδυνότητα της χρήσης του 5G👉 https://www.home-biology.gr/news-el/5g,https://gr.euronews.com/2020/09/11/elvetia-anisixia-gia-tiw-epiptoseis-tou-5g-stin-anthropini-igeia.

Όσον αφορά τα fake news, την λεγόμενη παραπληροφόρηση, αυτή μπορεί να ασκείται τόσο από χαμηλά, όσο και από υψηλά , αφήνοντας τον πολίτη μέσα στην αβεβαιότητα, που ίσως να είναι και το ζητούμενο...

Σχολιασμός: Τσιαμάγκος Ιωάννης.



BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου