Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η τράπεζα Πειραιώς χαρίζει 138 εκατομμύρια στον Πηλαδάκη – ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ

 


Η τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε με τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη για την διαγραφή χρεών ύψους 138 εκατ. ευρώ , όπως αποκαλύπτει με το σημερινό του φύλλο το Documento.  

ΠΗΓΗ

Ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τριών καζίνο είχε δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα επί διοικήσεως Βγενόπουλου, χωρίς μάλιστα να παρέχει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι ώρας ωστόσο δεν έχει καταβληθεί στην τράπεζα Πειραιώς η οποία εξαγόρασε τη Λαϊκή όταν εκείνη χρεοκόπησε, ούτε ένα ευρώ. 

Παρά την αφερεγγυότητα του επιχειρηματία, η τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε σε μία σκανδαλώδη ρύθμιση της οφειλής του, η οποία προβλέπει «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό άνω του 90% και αποπληρωμή του σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών και με πολυετή περίοδο χάριτος.

Ο επιχειρηματίας, οφείλει επιπλέον αρκετά εκατομμύρια στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης προσπαθεί να ρυθμίσει. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι όπως αποκαλύπτει το Documento , προτείνει τη μείωση των οφειλών του κατά 50%, διεκδικώντας η αποπληρωμή να γίνει σε διάστημα 20 χρόνων.

 Σ.Σ.: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΑΡΙΖΕΙ 138 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΕΝΩ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΞΙΑΣ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 6% ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ;;


ΠΗΓΗ : https://esy-peiraiws2.blogspot.com/2020/12/138.html


Τράπεζα Πειραιώς: Πώληση στην Intrum 53.000 κόκκινων δανείων

 

H τράπεζα ολοκλήρωσε την πώληση στην Intrum δάνεια συνολικής απαίτησης 1,7 δισ. και 0,7 δισ. ευρώ (project Phoenix). Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.

 

Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή της Πειραιώς με την Intrum για το project Phoenix, με την τράπεζα να ανακοινώνει τη μεταβίβαση 53.000 μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προέβη σε συμφωνία με την Intrum, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης («EBRD»), για την πώληση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από περίπου 53 χιλιάδες δάνεια συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους €1,7 δισ. και €0,7 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας. Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος των συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού της για μείωση του αποθέματος των ΜΕΑ.

Η Συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα.

 

Σ.Σ. Η INTRUM ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ.

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ;;

 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ 6% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ;;

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ;;

ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ;;

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ.

ΔΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΠΗΓΗ : https://esy-peiraiws2.blogspot.com/2020/12/24-6.html


BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου