Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 


ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Ποιοι κινδυνεύουν να τους κλειδώσει τον ΑΦΜ η εφορία

 

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε 156 έρευνες για απάτη στον τομέα του ΦΠΑ INTIME

Ποιοι κινδυνεύουν να τους κλειδώσει τον ΑΦΜ η εφορία

Δεκάδες φορολογικές απάτες στον τομέα του ΦΠΑ αποκαλύπτουν κάθε μήνα οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ.

Η ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

 


ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΟΜΟΙ.

ΟΙ ΟΛΟΤΗΤΕΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

 


ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΕΠΟΣ, ΠΟΥ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΜΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΣΤΡAΦΗKE H ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

 


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ.

THE SACRED OATH OF THE WARRIOR (POLEMISTIS

 

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΝΕΟΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

 


Είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας την κ. Ντάσιου Μαρία, Υπ. Βουλευτή Α' Θεσ/νίκης με την Ελλήνων Συνέλευσις. Με την κ. Ντάσιου συνεχίσαμε σε ένα δέυτερο μέρος στο θέμα του Νεο-Εταιρικού μας Κράτους με ΑΦΜ 0000931106

Τι δουλειά έχει ο Ιπποκράτης στη Σαϊτάμα;

 

Η είσοδος του κέντρου ιατρικής φροντίδας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σαϊτάμα. Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη

Ο πατέρας της ιατρικής είναι ο Ιπποκράτης και αυτό το ξέρουν όλοι. Καλά όχι όλοι, ίσως οι μισοί Έλληνες. Το ξέρουν όμως και κάποιοι γιατροί στη Σαϊτάμα. Γι’ αυτό και το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Iατρικού Πανεπιστημίου της Σαϊτάμα στην Χιντάκα έχει δύο τεράστιους πίνακες στην είσοδο, έναν του Ιπποκράτη και έναν της νοσηλεύτριας Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ. Μπροστά τους υπάρχει ένα λευκό πιάνο, ελεύθερο για όποιον θέλει να παίξει μουσική.

Ο Ιπποκράτης κατέχει σημαντική θέση στην ιατρική εκπαίδευση, μιας και ακόμα και σήμερα φοιτητές σε όλον τον κόσμο μαθαίνουν τον όρκο του κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Αν και σαν κείμενο έχει αναδιαμορφωθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης ιατρικής και του τωρινού συστήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών, η λέξη «όρκος» παραμένει σημαντική. Δίπλα του, η Βρεττανή Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, πολλούς αιώνες αργότερα και εν μέσω του πολέμου της Κριμαίας, έφερε την επανάσταση στη νοσηλευτική και την πρακτική της. Αυτή έθεσε τις βάσεις για την τυπική εκπαίδευση των νοσηλευτών, τη χρήση στατιστικής, τις αρχές της δημόσιας υγείας, αλλά και τη σημασία της υγιεινής και της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών. Τα δύο πορτρέτα βρίσκονται μαζί, έχοντας ίδιο ύψος, γιατί και οι δύο τομείς αποτελούν πυλώνες της θεραπείας. Κρίνοντας από τις παρούσες ανάγκες εν μέσω πανδημίας, ίσως μελλοντικά να βρεθεί μία τρίτη μορφή, στο πρόσωπο της οποίας να εκφράζονται και τα υπόλοιπα μέλη ενός νοσοκομείου, από τους τραυματιοφορείς μέχρι το προσωπικό καθαρισμού.

Αγάλματα των τριών παρθένων (乙女の像). Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη
Μια άλλη δημοφιλής στην ιατρική προσωπικότητα, από τον μυθικό κόσμο της αρχαιότητας, είναι ο Ασκληπιός. Ως γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Κορωνίδας, ο ρόλος του ήταν αυτός του ήρωα-γιατρού. Τα ιερά του είχαν διπλή χρήση, ταυτόχρονα ως χώροι λατρείας και ως θεραπευτήρια. Αν και οι πηγές διίστανται, με τη σύζυγό του την Ηπιόνη απέκτησαν πολλές κόρες, τις Ιασώ, Αίγλη, Πανάκεια, Υγεία και Ακεσώ, όλη η οικογένεια μια προσωποποίηση των σταδίων της θεραπείας. Στην υποδοχή ενός άλλου κτηρίου του πανεπιστημίου λοιπόν, βρίσκονται τρία μαρμάρινα αγάλματα γυναικών, οι οποίες μου θυμίζουν πολύ τις κόρες του Ασκληπιού. Τελικά, είναι προσωποποιήσεις τριών παρόμοιων εννοιών, της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ευχής.
Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη
Μια άλλη μέρα, περπατούσα στο έτερο campus του πανεπιστημίου, εκεί που βρίσκεται το διεθνές πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Το κτήριο μπροστά μου έχει το όνομα «Όρκος». Λίγο παρακάτω ένα άλλο κτίριο λέγεται «Καθαρός Tower». Γραμμένα κανονικά, με ελληνικούς χαρακτήρες. Αμφιβάλλω αν κάποιος από τους φοιτητές ή ασθενείς γνωρίζει τι είναι όλα αυτά εκτός από διακοσμητικά, αλλά είναι κάπως ενδιαφέρον το ότι κάποιος τόσο μακριά αφιέρωσε χρόνο και χρήμα για να φτιάξει αναφορές στην αρχαία ελληνική ιατρική σε υλική μορφή.
Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη
Αντίστοιχοι συμβολισμοί για την υγεία υπάρχουν όμως και στους ιαπωνικούς μύθους. Ψηλά, στη τζαμαρία του νέου κτηρίου φαίνεται κάτι σαν ζωγραφιά. Αυτό δεν είναι άλλο από το σήμα του πανεπιστημίου. Περιέχει το ιδεόγραμμα 學, που είναι μια πιο πολύπλοκη μορφή του ιδεογράμματος 学, δηλαδή της έννοιας «μάθηση». Τα τρία ζευγάρια από κάτω, που μοιάζουν με το σύμβολο του γιν και γιανγκ, λέγονται σακιμιτάμα (幸御魂). Κυριολεκτικά, οι σφαίρες αυτές είναι «ιεροί δαίμονες της ευτυχίας» και περιγράφουν τα πνεύματα που φέρνουν ευλογία (και θεραπεία) στους ανθρώπους.
Το νέο κτήριο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σαϊτάμα. Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη
Εκτός από αγάλματα, συμβολισμούς και αρχαίες λέξεις (είτε ιαπωνικές είτε ελληνικές), το νοσοκομείο έχει και τη μοντέρνα του πλευρά. Στους διαδρόμους μπορεί να συναντήσει κανείς ρομπότ, αυτοκινούμενα ή μη, τα οποία θα δώσουν οδηγίες ή θα καλέσουν για βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν ακόμα ελληνικά, αλλά και πάλι φαίνονται αξιαγάπητα.
Φωτ.: Έλενα Αλουπογιάννη
Κλείνοντας, για όσους ψάχνουν να βρουν τον Ιπποκράτη στην Ιαπωνία, αρκεί να ψάξουν για πλατάνια. Αρκετά πανεπιστήμια έχουν φυτέψει στους χώρους τους το «δέντρο του Ιπποκράτη» που δεν είναι άλλο από το κοινό μας πλατάνι. Ένα από αυτά βρίσκεται μπροστά από την ιατρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Τόκυο, γεννημένο από σπόρους που ήρθαν από την Κω, την κοιτίδα του Ιπποκράτη. Ακόμα, μια ζωφόρος με τη σχολή των Αθηνών του Ραφαήλ και το κείμενο του όρκου του Ιπποκράτη στα ελληνικά βρίσκεται σε ένα κτήριο του Πανεπιστημίου Οδοντιατρικής του Τόκυο. Είμαι σίγουρη ότι αν κανείς ψάξει, θα βρει πολλές περισσότερες ιδέες που ταξίδεψαν μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Αναρωτιέμαι, υπάρχει άραγε κάποια ιαπωνική ιδέα που να έχει ταξιδέψει μέχρι τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας;









BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW





OATHS LAWS

 


AS AN ELLANIAN PROGENY DERIVING FROM THE SAME WOMB AS MY GOD CREATORS

ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


ΣΉΜΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΌΓΟ ΘΈΛΟΥΝΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΤΊΑΣΗ. ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΆΝ ΕΊΝΑΙ ΆΞΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΉ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΈΛΘΕΙ.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ..

 


ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΘΕΜΑ: Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΜΕΑΣ.

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΘ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ 






ΡΑΔΙΟ ΠΙΝΔΑΡΟΣ 

radiopindaros.blogspot.com https://zeno.fm/radio-pindaros/ 

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ spiroskoutibes@gmail.com

 ΠΗΓΗ:   https://www.youtube.com/watch?v=PxmEIxiJgKo

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr



BLOGSPOT   FACEBOOK ΚΑΛΥΨΩ  INSTAGRAM KALYPSW TWITTER KALYPSW


THE OATH OF HEALTH (HYGEIA)